Topp tre interiørtrender denne høsten

Helene Simensen og Ida Haugen viser frem noen av høstens nyheter hos Marihøna.
Helene Simensen og Ida Haugen viser frem noen av høstens nyheter hos Marihøna.
Et utvalg produkter fra Marihøna, utstilling i butikken
Et utvalg produkter fra Marihøna. Trefat fra 349,-, lysestaker i tre 499,-, vase fra House Doctor 649,- og tørkede blomster 249,-.

Personlig og unikt er stikkordene for høstens interiørtrender. Hjemmene våre skal speile hvem vi er, og være et behagelig sted å trekke seg tilbake.

Sesongens interiørtrender rommer personlig stil og «gjør det selv», samtidig som vi vil kunne trekke oss tilbake og kose oss. For hjemmet skal være et godt sted å være, og denne høsten er vi opptatt av litt ekstra luksus og eleganse på hjemmebane.

På AMFI Borg finner du luksus og eleganse hos blant andre Marihøna, Frøken Fryd og Kid Interiør.

– I høst skal det være lunt og godt å være inne. Den typiske enkle nordiske stilen kan gjerne varmes opp med tekstiler i varme toner, som oker og brent oransje, sier Helene Simensen hos Marihøna.

Puter i varme toner og med motiv skaper både lunhet og liv i sofaen eller lenestolen.

– Hent gjerne opp fargene i lys, eller blomster på bordet for helhet, sier de.

Anne Grethe Haugeneset hos Kid Interiør forteller at høsten handler om balanse og ro:

– Relaxing-stilen går på naturlig lys, komfort og funksjonalitet. Vil lar oss inspirere av nordisk livsstil og tar gjerne litt fra japanske tradisjoner for å understreke det enkle og rene.

Anne Grethe hos Kid Interiør med populære Mali Velour-gardiner i alle høstens farger
Anne Grethe hos Kid Interiør med populære Mali Velour-gardiner i alle høstens farger. Pris fra 399,90.
Dame med blomsterbluse og hvit bukse
Vibeke Illevold Nordsveen, som står bak instagramkontoen @enkontrast, og er lidenskapelig opptatt av interiør og farger.

Hotell og spa-følelse

– Vi er på jakt etter hotell- og spafølelsen, spesielt på badet og soverommet. Gardiner fra gulv til tak, vegg til vegg-teppe og seng med hodegavl helt opp til taket gir en hotellfølelse, forklarer Vibeke Illevold Nordsveen, som står bak instagramkontoen @enkontrast, og er lidenskapelig opptatt av interiør og farger.

Hos Frøken Fryd finner du produktene som gir deg luksusfølelsen.

Hand & bodywash og Hand & bodylotion i duften Mulberry fra Halvor Bakke. Pris er 349 pr stk. Duftlys i duften Silence & yoga fra Bruka Design. Pris 159,-

Såpedispenser, tannglass og såpeskål fra Lene Bjerre. Priser 529,- 379,- og 379,-

duftlys, såper og fuktighetskremer fra Halvor Bakke
Linda Mari Bø hos Frøken Fryd viser frem en kurv med klesvask og tøymykner fra populære Durance
Linda Mari Bø hos Frøken Fryd viser frem en kurv med klesvask og tøymykner fra populære Durance. Pris 199,- pr stk.

Omgi deg med grønne planter

Vi elsker naturen, og denne høsten henter vi naturen inn hjemmene våre for å skape grønne oaser som gir oss masse energi.

– Nå er det grønne planter som gjelder, i motsetning til tørkede blomster og strå. Spesielt grønne planter med farger i bladene, sier Vibeke.

For grønt er ikke bare grønt, men finnes i nyanser av grått, rosa og gulgrønt som frisker opp interiøret. Praktspragle, begonia og peperomia er eksempler på slike planter.

TIPS!

Kjøp eller lag deg en elegant pidestall, slik at du får plantene dine opp i høyden. Du kan også bruke den til å lage et lite plantehjørne med for eksempel tre forskjellige planter, en på gulvet, en i vinduskarmen og en på pidestallen. En slik måte å dandere plantene dine på gjør at rommet oppleves ryddigere og mer helhetlig.

Stue med brun vegg og grønnplanter med en sittegruppe i et hjørne
Buet lysestake med vase på en mørk kommode

Bland lyst og mørkt tre

Vil vil ha naturlige og friske materialer hjemme, og knapt noe føles så varmt og godt som treverk. Treverk er et materiale som passer inn overalt, enten det er et bord, hylle, krakk, lampe eller et skap.

Det lyse treverket har dominert i trendbildet i det siste, men nå er det de mørkere nyansene som er på fremmarsj. Valnøtt har en fyldig og varm bruntone som passer perfekt inn sammen med fargetrenden brunt og greige.

Det er også utrolig vakkert å kombinere ulike nyanser av lyst og mørkt treverk.

– Det blir aldri feil å blande ulike typer treverk. Hvis du har et lyst gulv, kan du velge et mørkt bord. Det passer også veldig godt til fargetrenden med brunt og greige.

En vase med blomster og en grønn potteplante og et brennende lys på et stuebord
Hvite lysestaker med brennende lys
Prikkete vase med en grønn bukett og et brennende lys ved siden av

Unikt med håndlaget keramikk

Håndlaget keramikk i alle farger og fasonger er populært denne sesongen. Fat, tallerkener, boller, kopper og vaser bidrar til den personlige og særegne stilen som vi ønsker å ha i boligene våre.

Keramikk er strålende å bruke i hverdagen til servering, men det kan også være en del av interiøret ditt. Hva med å gi keramikkoppen din en hedersplass på kjøkkenet? Eller lage en liten utstilling i vitrineskapet? Du kan også lage et stilleben der flere keramikkgjenstander er i fokus.

Keramikk er håndlaget, og når du kjøper et keramikkprodukt vil du dermed få noe helt spesielt som ingen andre har. Det kan du sette ditt preg på interiøret med. Hvis du skal kjøpe én gjenstand denne høsten, anbefaler Vibeke å kjøpe en keramikkvase som kan stå framme både med og uten blomster.

– Jeg synes en vase gjør mye med et rom. En kul keramikkvase med en form som er litt utenom det vanlige, vil bli et blikkfang.

En morsom ting man kan lage selv er lysestaker av selvtørkende leire. Denne kan også males når den er tørr.

TIPS!

En «gjør det selv» som også er veldig i vinden om dagen, er å bruke en enkel glassvase, finne fram noen neglelakker og «male» på dotter i forskjellige farger over hele. Her er det bare å la kreativiteten flyte. Hold deg til tre-fire ulike farger, gjerne farger du har i hjemmet, så vil vasen passe inn i flere rom.

grå-grønne keramikkprodukter
Disse keramikkproduktene finner du hos Kid Interiør på AMFI Borg. Prisen er henholdsvis 49,90 kr, 129,90 kr og 179,90 kr.
Foto
Enkontrast
Produksjon
AMFI KREATIV

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 20:00
Åpent i dag 10:00 - 20:00