Denne sminketrenden er perfekt til nyttårsaften

Modell med babyrosa afro og rosa glittersminke holder seg til ansiktet mens hun smiler og lukker øynene
Kvinne med afro poserer, har små stjerner rundt øynene og lilla øyenskygge
Nærbilde av en kvinne med stjerner klistret rundt øynene
Pynt fjeset med små stjerner

La deg inspirere av TV-serien «Euphoria» på årets siste fest! Vi viser deg sminketrendene som gjelder akkurat nå.

HBO-serien «Euphoria» har siden den ble sluppet i høst vært på alles lepper. Bokstavelig talt – serien har nemlig satt sitt preg på sminketrendene.

Et kjapt søk på Instagram viser at #euphoriamakeup har nesten 40 000 bilder og videoer, og store motemagasiner som Vogue og Elle har skrevet en rekke artikler om den kontroversielle serien og om sminken alle vil ha.

Ifølge Refinery29.com har den spesielle sminkestilen blitt så allment kjent – selv blant de som ikke har sett serien – at glitter og fargesprakende øyenskygge har forflyttet seg fra sminkevideoer på Instagram til catwalken på New York Fashion Week, der trendene ifølge nettmagasinet ikke har endret seg merkbart på årevis.

Det er makeupartisten Donielle Davy som står bak den spesielle stilen. Hennes oppgave var å utfordre dagens sminkenormer og la sminken være en stor del av rollefigurenes måte å uttrykke seg på.

Men selv om kvinner verden over har kastet seg på trenden, kan det være skummelt å droppe den vante rutinen til fordel for sterke farger og glitter. Derfor har vi laget en guide for hvordan du kan omfavne trenden og skinne som en stjerne på årets siste fest – uten å se ut som en 10-åring som har dykket ned i mammas sminkeveske for første gang.

6 tips til hvordan du nailer nyttårssminken

1. Pynt fjeset med små detaljer

Et av de mest kopierte uttrykkene i Euphoria er Maddys glitrende sminke. Hun er den mest populære jenta på skolen, og blir ofte sett med dramatiske «cat eyes», løsvipper og markerte øyenbryn. Flere ganger dukker hun også opp med små, glitrende steiner i ansiktet.

Vil du prøve deg på lignende ansiktspynt, kan du velge små steiner, stjerner, hjerter eller annet som glitrer og er fint. Pyntesteiner, eller «rhinestones», som de ofte kalles, får du blant annet kjøpt i ulike hobbyforretninger og butikker som fører tilbehør.

Du kan bruke mange, både over og under øyet, eller du kan markere utkanten av øynene dine med en stein på hver side for en enkel og søt detalj.

Tips! Bruk vippelim for å feste steinene til ansiktet.
Nærbilde av ansikt med masse glød og naturlig sminke
La huden gløde