Skolesekk til videregående

Norsk, praktisk og trendy fra Beckmann, forhandles av Ark Bokhandel.
Velg en sekk tilpasset din skolehverdag
Klassikeren City Max fra Beckmann

Vanntett, komfortabel eller kanskje inkludert gymbag og PC-lomme? Her er tre gode tips til deg som er ute etter den beste skolesekken til videregående.

Timeplanen fylles med nye fag, voksenlivet står for tur og nye vennskap skapes. Det er mye som skjer når vi gjør spranget mellom ungdomsskolen og videregående. Og ofte endrer også det vi leter etter i en skolesekk seg når en ny skolehverdag starter.

I dagens motebilde velges gjerne den tradisjonelle skoleranselen bort til fordel for sekker fra populære kvalitetsmerker med stilrene, minimalistiske design. Fargevalgene varierer mellom nøytrale og sprudlende, tilpasset vår personlige stil.

Enten du vurderer en skolesekk fra for eksempel Douchebags, EastPak, Dakine eller Norske Beckmann så finnes det tre grunnleggende kvaliteter du bør se etter når du tar valget ditt. Dette er tross alt et tilbehør du skal ha med deg fem dager i uka i flere år, så det er viktig at det ligger gode tanker bak kjøpet.

Under kommer tre tips du alltid bør ha i tankene når du skal velge skolesekk til videregående.

Tenk på størrelsen på sekken

Det første du bør tenke på når du ser etter en passende skolesekk er naturligvis størrelsen.

Ikke alle linjer på videregående opererer med tradisjonelle lærebøker lenger, og på noen av dem trenger du kanskje bare å ha med deg PC og eventuelle andre digitale hjelpemidler.

Derfor er det lurt å se an hva slags skolehverdag du kan forvente deg på linjen du begynner på, og å velge en skolesekk tilpasset dette behovet.

Har du mange teksttunge fag foran deg og en del utstyr som skal fraktes, bør du satse på en sekk som rommer rundt 30 liter. Har du derimot ikke så mye fysisk som skal medbringes, kan du spare på å velge deg en sekk med et mindre volum. Kanskje kan det til og med passe med en god veske eller skulderbag?

Tips!

Flere av sekkene egner seg også til reise og fritid. Spør betjeningen hos Ark så viser de deg sekker som passer perfekt under et flysete, eller en vanntett variant du kan ta med på skogstur.

TIPS

Flere sekker og vesker har egne lommer tilpasset PC eller nettbrett, som sørger for at utstyret ligger trygt. Noen har også ekstra plass til gymtøyet eller inkluderer egen gymbag.

Jentene på Ark kan sekk, bare spør om råd!
Street go fra Beckmann

Tenk ergonomisk

En av de største fordelene ved å velge en kvalitetsryggsekk fremfor f.eks. lette vesker når du frakter litt tunge gjenstander, er at den balanserer vekten den legger på skuldre og rygg.

Går du for en skolesekk med god støtte og som kan tilpasses og strammes inn via justerbare brystbåndsremer og lignende, forebygger du slitasje på kroppen og potensielle rygg- og skulderplager.

Er du i tvil, spør gjerne en butikkansatt om hjelp til å finne modellene som gir riktig støtte og som kan justeres inn. Du finner ryggsekker hos bokhandel Ark.

Husk at en god sekk ikke bare skal romme nok og se bra ut. Den skal være komfortabel og den skal gjøre deg godt. Tenk på at du skal bruke denne sekken fem dager i uka i lang tid fremover. Da vil du ikke gå for en som sitter dårlig og som sliter på kroppen.

Finn en sekk som varer

Sekken du velger for videregående skal tåle flittig bruk, og skal forhåpentligvis holde gjennom hele løpet. Gjerne enda lengre!

Går du for et stoff av litt høyere kvalitet enn de billigste tøysekkene, har du en bedre garanti for at du får et produkt som både varer og som tåler en støyt.

Polstrede bunnpanel og resirkulert, men slitesterkt, polyester er et par eksempler på fine kvaliteter å se etter. Det er også lurt å gå for en vanntett variant, eller investere i et regntrekk.

Forhør deg gjerne med butikkansatte om det finnes skolesekker som kan repareres dersom det oppstår rifter eller lignende i stoffet. Da sparer du både miljøet og lommeboka.

TIPS

Har du en sekk i skinn kan du holde skinnet mykt, og gjøre sekken både mer vannavstøtende og holdbar, ved å bruke skinnbalsam jevnlig.