Sunn, grønn og smaksrik vegetargryte

Nærbilde av ferdig vegetar viltgryte i en tallerken
Vår ekspert  Anna Johansen i denimantrekk med en crossoverveske i skinn
Vår ekspert Anna Johansen er 32 år gammel og interesserer seg for både mote og skjønnhet. Hun er i tillegg svært engasjert bærekraft og gjenbruk, noe som gjenspeiler seg i matlagingen hennes.

Vil du prøve deg på vegetarmat, men er usikker på hva du skal lage? Lær deg hvordan du lager vegetar viltgryte i denne artikkelen.

Høstens trendretter er uten kjøtt, men med mye smak. Denne vegetargryten er perfekt for kalde høstkvelder, og passer like godt til vegetarianere som til de som spiser kjøtt i hverdagen. Oppskriften er både enkel å lage og full av deilige smaker. Server den rundt middagsbordet til hele familien, eller ta med som lunsj på travle dager.

Under viser vår ekspert Anna Johansen hvordan du lager den – steg for steg. Anna er 32 år gammel og kom fra Moskva til Norge for 8 år siden. Hun er utdannet innen HR, men har alltid brent for mote og skjønnhet. Anna er i tillegg veldig engasjert i bærekraft og gjenbruk, noe som gjenspeiler seg i matlagingen hennes.

Visste du at…

De siste årene har produsentene kommet opp med gode erstatninger for kjøtt, som for eksempel kjøttdeig, kyllingfilet, hamburgere og pølser. Du kan med andre ord lage både fredagsfavoritten taco og klassikeren chili con carne uten å bruke ekte kjøtt. Linser og bønner er også gode erstatninger for kjøtt dersom du ikke vil bruke erstatninger fra produsentene.

Ingredienser til vegetar viltgryte

  • 1 pakke A La Kjøttdeig fra Hälsans Kök eller Pulled Vegme
  • 2 stykk finhakket sjalottløk
  • 100 gram erter
  • 2 stykk gulrot
  • 5 stykk einebær
  • 200 gram fersk aromasopp – eller annen sopp
  • 5 desiliter kraft
  • 3 desiliter rømme
  • 2 teskje timian
  • salt
  • pepper
Oversiktsbilde av alle ingrediensene til vegetar viltgryte
Ingrediensene til vegetar viltgryte
Nærbilde av hender som kutter opp sopp i biter
Hender som kutter sjalottløk på en trefjøl
Hender som kutter gulrøtter på en trefjøl
Steg 1: Kutt grønnsaker
Sopp og løk i en stekepanne
Alle ingredienser til vegetar viltgryte i en stekepanne
Steg 2, 3 og 4: Bland og stek ingrediensene
Nærbilde av ferdig vegetar viltgryte i en tallerken

Slik gjør du

1. Start med å grovkutte gulrøttene og soppen, finkutt deretter sjalottløk i små biter.

2. Stek soppen og løk i litt matolje. Stek på høy varme til de får en gyldenbrun farge.

3. Tilsett A La Kjøttdeig (eller Pulled Vegme), knuste einebær, timian og kraft og la det hele koke i cirka 10 minutter.

4. Tilsett erter, tyttebær og rømme og la det småputre i cirka 4-5 minutter.

5. Smak til med salt og pepper.

Tips!

Server gjerne med kokte poteter eller potetstappe. Du kan også servere rørte tyttebær på siden dersom du ønsker det.

Trendy kjøkkenbenk med trefjøler langs veggen, samt grønne planter
Ta med høstens interiørtrender inn på kjøkkenet
Kopper og skåler i farget keramikk stablet oppå hverandre

Trender til kjøkkenbenken

Kjøkkenet følger interiørtrendene denne høsten, med servise i farget keramikk og serveringsprodukter i tre. Skap din egen stil med en miks av farger og materialer du er glad i – og server gjerne noe fargerikt og sunt også!

Dekoreringstips!

Skap kontraster og pynt bordet med trendy linservietter i beige, svart, grønt eller blått. Lin er svært populært denne høsten og kan brukes flere ganger, da de kan vaskes i vaskemaskinen. Lag en enkel knute på midten og legg de på tallerkenen, eller bruk en lekker serviettholder i svart stål, gull eller tre. Et tips er å holde deg til to eller tre farger når du dekker bordet. Hva med å kombinere beige, gull og grønt, eller prøv deg på oransje, brunt og gull. På denne tiden av året er det også fint å ta med naturen inn. Bruk kvister, blader og strå i kombinasjon med trendy vaser i keramikk, glass eller betong. Trendene finner du i din favorittbutikk på senteret.