Slik lager du en trendy flette med silkeskjerf

Bakhode til kvinne som viser flette med silkeskjerf
Vår ekspert Anna Johansen holder opp et silkeskjerf
Vår ekspert Anna Johansen er 32 år gammel og interesserer seg for både mote og skjønnhet. Hun er i tillegg veldig engasjert i bærekraft og gjenbruk, og ønsker å lære andre hvordan man kan handle klær og tilbehør på en smart måte.
Bakhodet til kvinne med en enkel hestehale
Steg 1

Hva med å bruke et silkeskjerf i fletten for å gjøre den enda mer trendy? I denne artikkelen viser vår ekspert deg hvordan du gjør det – steg for steg.

Fletter – både stramme og løse – er en av høstens store hårtrender. De siste årene har vi sett utallige varianter av fletten, men den enkleste og kanskje mest vanlige fletten, er den som flettes med tre deler og henger løst i nakken. Selv om fletten er enkel, betyr det imidlertid ikke at den er kjedelig. Den lave fletten kan varieres i det uendelige – enten du vil ha den løs, stram eller pyntet.

Trendy flette med silkeskjerf

Et tips er å bruke et silkeskjerf i fletten. Silkeskjerf er svært populært denne sesongen og er en enkel måte å gjøre fletten mer trendy. I butikkene finner du flere varianter av silkeskjerfet – både med og uten mønster. Går du for et i pastellfarger som gult og blått, kan du fint kombinere dette med et antrekk i lekre jordtoner. Eller hva med et silkeskjerf med små polkadotter?

Under viser vår ekspert, Anna Johansen, hvordan det gjøres steg for steg. Anna er 32 år gammel og kom fra Moskva til Norge for 8 år siden. Hun er utdannet innen HR, men har alltid brent for mote og skjønnhet. Veien inn i moteverden startet med et sminke-, hår- og stylingkurs, hvor hun senere var sminkør på flere store arrangementer. Anna er i tillegg veldig engasjert i bærekraft og gjenbruk, og ønsker å lære andre hvordan man kan handle klær og tilbehør på en smart måte.

Psst..

Husk at du alltid må preppe håret før du setter i gang med stylingen! Et hårskum med godt hold, en saltvannspray eller tørrsjampo vil kunne gi håret nok tekstur, slik at frisyren varer hele dagen. Du kan med fordel gjøre dette en eller to dager før, da håret ofte er bedre å jobbe med noen dager etter vask.

Dette trenger du

  • Silkeskjerf i en farge du liker
  • To gummistrikker som matcher hårfargen din
  • Hårbørste
  • Hårspray
Kvinne med silkeskjerf knyttet rundt hårstrikken til hestehalen
Steg 2
Kvinne som deler håret over festet til hestehalen
Kvinne viser hvordan man lager flette med volum
Steg 3 (valgfritt)

Slik gjør du

1. Gre håret og lag en lav hestehale som du fester med en gummistrikk. Bruk gjerne fingrene til å rufse litt i håret, slik at frisyren ikke blir så stram. Det kan også være fint å dra ut litt hår i front av ansiktet for et mykere uttrykk.

2. Knyt silkeskjerfet rundt hestehaleroten før du setter i gang med flettingen. På den måten vil silkeskjerfet holde seg på plass mens du fletter resten av fletten.

3. Del håret i to ovenfor strikken og dytt halen ned i splitten. Dette gir frisyren en mer tilfeldig og rufsete look. Hvis du synes dette steget blir for vanskelig, hopper du bare rett til steg fire.

4. Del hestehalen i tre deler. Flett deretter en vanlig flette med skjerfet i en av de tre delene. Fest med gummistrikk når du nærmer deg tuppen av fletten.

Kvinne som viser hvordan man fletter inn silkeskjerfet i fletten
Steg 4
Kvinne som viser ferdig resultat
Steg 5

Tips!

Det er fint hvis silkeskjerfet er lengre enn selve fletten. Pass derfor på at du velger et silkeskjerf som er langt nok til din hårlengde. Siden du skal bruke det i selve fletten, betyr det at skjerfet er nødt til å være en god del lengre enn håret ditt når det henger løst.

5. Dra håret i fletten forsiktig ut så den får litt mer volum. Dra gjerne litt og litt, så du ikke drar ut for mye hår og ødelegger fletten.

6. Spray over med en lett hårspray, slik at frisyren holder seg gjennom hele dagen.