Konkurranse! Hvem baker Nes beste muffins?
Under Matfestivalen Brød & Cirkus inviterer vi alle nesbuer til muffinsbakekonkurranse! 🧁
Legg til i kalender
- Når
- 21. september kl. 11.00–15.00
- Hvor
- Plan 2.
Det er helt opp til deg om du vil bake dine muffins grove, fine, med krem, med bær eller noe helt annet. De eneste kriteriene er at 4 like muffins leveres til bedømming lørdag kl. 11.00 i 2 etg.
Det konkurreres i to klasser:
🧁Beste smak
Dommer: Konditor Lise Sæter fra Aanerud Bakeri
🧁Fineste muffins
Dommer: Publikum
Publikum stemmer på sin favoritt.
De tre beste i hver kategori premieres. Etter premieutdelingen deler vi ut små smaksprøver av muffinsene og kanskje kan vi dele på oppskriftene?
Premieutdeling og smaksprøver kl. 15.00 i 2. etg.
Vinner av Nes beste muffins i 2023!
Kajsa's Sitronmuffins med lemoncurd og blåbær
I fjorårets konkurranse var det Kajsa som vant bete smak og vi har fått lov til å dele hennes oppskrift. Hun har også lagt til en god oppskrift på lemoncurd, men sier at det fungerer utmerket med ferdigkjøpt fra butikken.
Kajsas Sitronmuffins med lemoncurd og blåbær
Ingredienser:
- 100 g smeltet smør
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl melk
- 1 sitron - Skall og saft
- Lemon Curd
- Blåbær
Instruksjoner:
- Skyll sitronen grundig før du forsiktig river av skallet (zest) og presser ut saften.
- Smelt smøret og pisk egg og sukker til det blir luftig.
- Bland i smeltet smør, melk og sitron (zest og saft).
- I en egen bolle, bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og vend deretter dette inn i røren forsiktig til du får en jevn røre.
- Fyll muffinsformene litt i bunnen, ca. 1 cm, og legg deretter 1-1,5 ts lemon curd og 5-7 blåbær (avhengig av størrelsen) i hver form.
- Fyll deretter formene til ca. 3/4 med røre.
- Det gir best resultater å bruke en muffinsbrett, men det fungerer også å sette formene på en vanlig stekeplate.
- Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.
- Nyt dine deilige sitronmuffins med lemoncurd og blåbær!
Kajsas Lemoncurd
Ingredienser:
- 2 eggeplommer
- 1 egg
- 2 dl sukker
- 2 normale sitroner (1 dl sitronsaft)
- 100 g smør
Instruksjoner:
- Rør sammen eggeplommer, egg og sukker med en visp for hånd i en bolle.
- Vask sitronene. Riv det ytterste skallet (zest) fint og press ut saften.
- Sett bollen i en kjele med nesten kokende vann og tilsett sitronzest og saft.
- Rør til kremen tykner, ca. 15 minutter.
- Skjær smøret i små biter og tilsett dem under omrøring til det har smeltet. La det avkjøles. Oppbevar i kjøleskapet.