.
Hvem baker Nes beste og fineste muffins?

Konkurranse! Hvem baker Nes beste muffins?

Under Matfestivalen Brød & Cirkus inviterer vi alle nesbuer til muffinsbakekonkurranse! 🧁

Legg til i kalender
Når
21. september kl. 11.00–15.00
Hvor
Plan 2.

Det er helt opp til deg om du vil bake dine muffins grove, fine, med krem, med bær eller noe helt annet. De eneste kriteriene er at 4 like muffins leveres til bedømming lørdag kl. 11.00 i 2 etg.

Det konkurreres i to klasser:

🧁Beste smak

Dommer: Konditor Lise Sæter fra Aanerud Bakeri

🧁Fineste muffins

Dommer: Publikum

Publikum stemmer på sin favoritt.

De tre beste i hver kategori premieres. Etter premieutdelingen deler vi ut små smaksprøver av muffinsene og kanskje kan vi dele på oppskriftene?

Premieutdeling og smaksprøver kl. 15.00 i 2. etg.

.
Kajsa med sin nydelige Sitronmuffins med lemoncurd og blåbær

Vinner av Nes beste muffins i 2023!

Kajsa's Sitronmuffins med lemoncurd og blåbær

I fjorårets konkurranse var det Kajsa som vant bete smak og vi har fått lov til å dele hennes oppskrift. Hun har også lagt til en god oppskrift på lemoncurd, men sier at det fungerer utmerket med ferdigkjøpt fra butikken.

Kajsas Sitronmuffins med lemoncurd og blåbær

Ingredienser:

  • 100 g smeltet smør
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 1 sitron - Skall og saft
  • Lemon Curd
  • Blåbær

Instruksjoner:

  • Skyll sitronen grundig før du forsiktig river av skallet (zest) og presser ut saften.
  • Smelt smøret og pisk egg og sukker til det blir luftig.
  • Bland i smeltet smør, melk og sitron (zest og saft).
  • I en egen bolle, bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og vend deretter dette inn i røren forsiktig til du får en jevn røre.
  • Fyll muffinsformene litt i bunnen, ca. 1 cm, og legg deretter 1-1,5 ts lemon curd og 5-7 blåbær (avhengig av størrelsen) i hver form.
  • Fyll deretter formene til ca. 3/4 med røre.
  • Det gir best resultater å bruke en muffinsbrett, men det fungerer også å sette formene på en vanlig stekeplate.
  • Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.
  • Nyt dine deilige sitronmuffins med lemoncurd og blåbær!

Kajsas Lemoncurd

Ingredienser:

  • 2 eggeplommer
  • 1 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 normale sitroner (1 dl sitronsaft)
  • 100 g smør

Instruksjoner:

  • Rør sammen eggeplommer, egg og sukker med en visp for hånd i en bolle.
  • Vask sitronene. Riv det ytterste skallet (zest) fint og press ut saften.
  • Sett bollen i en kjele med nesten kokende vann og tilsett sitronzest og saft.
  • Rør til kremen tykner, ca. 15 minutter.
  • Skjær smøret i små biter og tilsett dem under omrøring til det har smeltet. La det avkjøles. Oppbevar i kjøleskapet.