Kanelsnurrer stekt på bål

Reiseliv Alta
Kanelsnurrer stekt på bål!
Kanelsnurrer laget av pizzadeig
Kanelsnurrer laget av pizzadeig
Reiseliv Alta
Det skal få ingredienser til, for å lage nystekte kanelsnurrer på bål!
Reiseliv Alta
Vi testet ut kanelsnurrer på bål hos Glød Explorer!

Turmat trenger ikke bare være pølser grillet på bål! Hvorfor ikke prøve å steke kanelsnurrer på bålet?

Dette trenger du:

  • En panne egnet for bål eller gassbrenner.
  • En ferdig pizzabunn, evt bolledeig som du har laget på forhånd. Bruker du ferdig pizzabunn kan du gjerne ha på litt ekstra sukker før de stekes.
  • Smør. Gjerne Bremykt, slik at det blir enklere å smøre på deigen dersom det er kaldt ute.
  • Kanel og sukker
  • Evt annet ønsket fyll

Fremgangsmåte:

Start med å rulle ut pizzabunnen og bre smøret utover deigen. Dryss på kanel og sukker og rull deigen sammen på langs. Del deigen opp i passe store biter og klem bitene litt flate, da er det lettere å få de gjennomstekt.

  1. Varm opp en egnet panne med litt smør.
  2. Legg kanelbollene i pannen og sett over bålet, eller bruk en gassbrenner.
  3. Har du et lokk, kan det være lettere å få de ordentlig gjennomstekt, men det går helt fint uten!
  4. Snu kanelbollene ofte, slik at de ikke brenner seg.

Nyt varme kanelsnurrer med en varm kopp kakao, toddy eller kaffe.

God tur!

TIPS!

Har du ikke en egnet panne, kan du tvinne den påsmurte deigen rundt en pølsepinne. Du kan også pensle deigen med flytende melange og dyppe dette i kanel og sukker. Da får du fin-fine kanelpinnebrød!