Slik lager du en trendy flette med silkeskjerf

Bakhode til kvinne som viser flette med silkeskjerf
Vår ekspert Anna Johansen holder opp et silkeskjerf
Vår ekspert Anna Johansen er 32 år gammel og interesserer seg for både mote og skjønnhet. Hun er i tillegg veldig engasjert i bærekraft og gjenbruk, og ønsker å lære andre hvordan man kan handle klær og tilbehør på en smart måte.
Bakhodet til kvinne med en enkel hestehale
Steg 1

Hva med å bruke et silkeskjerf i fletten for å gjøre den enda mer trendy? I denne artikkelen viser vår ekspert deg hvordan du gjør det – steg for steg.

Fletter – både stramme og løse – er en av høstens store hårtrender. De siste årene har vi sett utallige varianter av fletten, men den enkleste og kanskje mest vanlige fletten, er den som flettes med tre deler og henger løst i nakken. Selv om fletten er enkel, betyr det imidlertid ikke at den er kjedelig. Den lave fletten kan varieres i det uendelige – enten du vil ha den løs, stram eller pyntet.

Trendy flette med silkeskjerf

Et tips er å bruke et silkeskjerf i fletten. Silkeskjerf er svært populært denne sesongen og er en enkel måte å gjøre fletten mer trendy. I butikkene finner du flere varianter av silkeskjerfet – både med og uten mønster. Går du for et i pastellfarger som gult og blått, kan du fint kombinere dette med et antrekk i lekre jordtoner. Eller hva med et silkeskjerf med små polkadotter?

Under viser vår ekspert, Anna Johansen, hvordan det gjøres steg for steg. Anna er 32 år gammel og kom fra Moskva til Norge for 8 år siden. Hun er utdannet innen HR, men har alltid brent for mote og skjønnhet. Veien inn i moteverden startet med et sminke-, hår- og stylingkurs, hvor hun senere var sminkør på flere store arrangementer. Anna er i tillegg veldig engasjert i bærekraft og gjenbruk, og ønsker å lære andre hvordan man kan handle klær og tilbehør på en smart måte.

Psst..

Husk at du alltid må preppe håret før du setter i gang med stylingen! Et hårskum med godt hold, en saltvannspray eller tørrsjampo vil kunne gi håret nok tekstur, slik at frisyren varer hele dagen. Du kan med fordel gjøre dette en eller to dager før, da håret ofte er bedre å jobbe med noen dager etter vask.

Dette trenger du

  • Silkeskjerf i en farge du liker
  • To gummistrikker som matcher hårfargen din
  • Hårbørste
  • Hårspray