Tomahawk med grillet søtpotet

Tomahawk biff med grillede søtpoteter
Bilder og oppskrift er hentet fra Matprat.no

Andre lørdag i mai er årets første offisielle grilldag, så da er det bare å sjekke om grillen er klar for årets godsaker. Hva med en saftig tomahawk på grillen?

Tomahawk er det samme som skiver av entrecôte med noe av brystbenet på. Søtpotetene gjør seg selv i kullet samtidig som du griller kjøttet.

INGREDIENSER TIL 2 PORSJONER

  • ca. 700 g tomahawk (côte de boeuf)
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss olje

Grillede grønnsaker:

  • 2 stk. søtpotet
  • 2 stk. rødløk

Urtesmør:

  • 100 g smør
  • 2 ss hakket frisk timian

SLIK GJØR DU

  1. Vask søtpotetene godt og legg dem i glørne på grillen. Der skal de ligge til de er helt svarte utenpå, men myke i midten. Det tar ca. 60 minutter. Husk å snu dem underveis.
  2. Pisk smør hvitt i en mikser og tilsett hakket frisk timian.
  3. Skrell rødløk og legg på grillen. Grill dem til de har blitt litt myke og fått en fin farge rundt det hele. Del rødløken i større biter, smak til med salt og pepper. Pakk dem inn i folie og legg dem på indirekte varme på grillen, så de holder på varmen.
  4. Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper, og pensle med litt olje.
  5. Grill biffene på direkte varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu dem og vent til det pipler igjen. Nå har du medium grillet biff. Legg biffene for å hvile i et par minutter på kald sone før servering. Bruker du steketermometer skal det vise 60 °C for medium stekt biff.
  6. Del søtpotetene forsiktig i to og ha på urtesmøret.


Oppskrift og bilder er hentet fra Matprat.no