Opplev Alta!

Nordlyskatedralen
Foto: Anne Olsen Ryum
Lekemodul, lekerom på AMFI Alta
Lekemodul, lekerom på AMFI Alta
Grillet tørrfisk fra Du Verden
Bilde 1 og 2: Den nye lekeverden på AMFI Alta. Bilde 3: Grillet tørrfisk hos Du Verden Matbar!
Dame med rød genser og selbuvotter
Fo: Trym Ivar Bergsmo
Samiske skaller og trekopp
Foto: Trym Ivar Bergsmo
Arctic Dome, Glød Explorer Alta
Foto: Glød Explorer
Hunder i løp fra Finnmarksløpet
Foto: Konrad Konieczny
Iskunst på Sorrisniva Igloo hotel
Foto: Konrad Konieczny

Next to nothing. Close to everything. This is arctic living!

ALTA LIGGER I KRYSNINGEN MELLOM HAV OG VIDDE

Dette geografiske området har siden steinalderen vært et møtested for flere urfolk. Sammen har de bygget en felles historie og fremtid for å mestre det robuste arktiske miljøet.

Dette er det arktiske livet

Variasjonen mellom sesongene, midnattssola som aldri går ned og den eviglange mørketida definerer hvem vi er og hvordan vi lever.

Alta er annerledes.

På en god måte. Kun få minutter unna sentrum kan du oppleve stillhet slik du aldri har gjort. Den intense tilstedeværelsen av naturen etterlater de fleste av oss målløse. Det stabile klimaet muliggjør en unik samling av spennende aktiviteter året rundt. Byen er urban, varm og imøtekommende. Det er også folkene som bor i byen.

ALTA. ÁLTÁ. ALATTIO. TRE SPRÅK, TRE FOLK.

Samer, kvener og nordmenn lever side om side i Nordlysbyen Alta.

EVENTYRLIGE OPPLEVELSER I ALTA

På sommer og høst

-Kan du oppleve fantastiske vandreturer i vår arktiske natur. Du finner tilbud for fjordturer, familieturer i Altaelva, terrengsykling, klatrepark, fuglesafari og mye, mye mer. Du finner gode overnattingsmuligheter både i Alta sentrum, samt eksklusive overnattinger i hytter, gjestehus, domer og lodger.

På vinteren og våren

-Kan du oppleve alt fra overnatting i det fantastiske ishotellet på Sorrisniva, kjøre i velpreparerte alpinbakker, bading i Nordlysbadet, luksuriøse overnattinger i domer og lodger, hundekjøring, fatbiketurer, ribturer, nordlysjakt og fjordsafari.

Uansett hvilken årstid du velger for dine unike opplevelser

-Vil du du kunne nyte autentiske måltider med råvarer fra vår arktiske natur, og du kan høre historiene fortalt av begeistrede fortellerstemmer. Du vil finne gode musikkopplevelser omtrent hver eneste helg, i tillegg til store arrangement som bl.a. Finnmarksløpet, Borealis Vinterfestival, Altaturneringen og musikkfestivalen ALTA LIVE. Alt i sentrum, eller noen få kilometer utenfor sentrum.

Midt i sentrum finner du også et stort utvalg innen shopping og overnatting, samt Nordlysbadet, mange serveringssteder, Laksens hus og Nordlyskatedralen og mye mer.

MYE Å GLEDE SEG TIL. ALLTID.

AMFI Alta

Et kjøpesenter med rundt 70 leietakere. På senteret finner du en fin miks av både store nasjonale kjeder og unike lokale butikkkonsepter. AMFI Alta har flere sportsbutikker, så er det noe du trenger til turer i Nord-Norge kan du finne det hos oss. Vi har også flere klesbutikker, lokale spisesteder og kaféer, gullsmed, interiørbutikker, blomsterbutikk, frisører, parfymerier og småelektriske butikker.

Lekeverden

Vi har etablert en helt ny lekeverden, som byr på magiske opplevelser for de minste. Lekerommet finner du ved siden av Midcity Cafè i 2. etasje. Nb! På grunn av smittevern vil ikke lekeverden åpne før kravet om en meter avstand er opphevet.

Gode matopplevelser

AMFI Alta har ti ulike kafeer og restauranter som byr på varierte smaker. Om du trenger noe raskt for å ta med, en rask lunsj, eller en helaften sammen med dine kjære på en av våre restauranter, så finner du et bredt utvalg hos oss.

VÅRE SERVERINGSSTEDER

Du Verden | Crosta Kjøkken & Vinbar | Uno Café | Hoftepluss | Fy Fader | Aranya Thairestaurant | Peppes Pizza | Sushi Point | Midcity Café | Big Bite |

Nordlys over Sorrisniva
Foto: Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge