Jubilanten i sentrum

Turid Astrid Terese Marina Krasimir
Gleder seg til bursdagsfeiring. Fra venstre mot høyre senterleder Turid Larsen Skjæveland, Astrid Larsen hos Frisørstuå, Terese Kvilhaug hos Princess, Marina Dimitrova og Krasimir Dimitrov hos Sushi Way.

I helgen tar AMFI Ålgård på seg finstasen og feirer sju gode år i hjertet av Ålgård.


- Det har vært en fin reise til dit vi er i dag, sier senterleder Turid Larsen Skjæveland.

På kontoret i 2. etasje sitter senterlederen og mimrer tilbake på tiden som har gått siden Amfi kom inn i bildet i 2014. De to uavhengige kjøpesentrene Stasjonen og Magneten ble samlet under samme kjede dette året.

- Amfi overtok driften den 1. januar i 2014. Navnet Amfi ble tatt i bruk tidlig på våren, mens den offisielle åpningsdagen som et Amfi-senter var i oktober samme år, sier Larsen Skjæveland og fortsetter:

- I starten var det litt kaotisk. Butikkene som hadde hatt tilholdssted på Magneten ble gradvis flyttet over til bygget som Stasjonen holdt til i. I tillegg var bygget under ombygging, så det var litt armer og bein kan du si, forteller Larsen Skjæveland.

Nå huser senteret 34 forskjellige aktører. Her finner du blant annet bank, apotek, frisør, tannlege og en rekke forskjellige butikker. Et kjøpesenter med noe for alle og enhver. I de øverste etasjene er det leiligheter. Mange av dem som bor her er daglig nede på senteret.

Inkluderende

Ordet inkluderende blir dratt fram av senterleder Larsen Skjæveland på spørsmål om hva som kjennetegner AMFI Ålgård.

- Vi har utviklet oss til å bli et viktig samlingspunkt på Ålgård. Vi har faste, lojale kunder som bruker oss daglig og som vi setter utrolig mye pris på. Uten dem hadde vi ikke vært det senteret vi er i dag, sier hun.

Senterlederen vil rette en stor takk til dem som fortsatte å bruke de ulike aktørene og butikkene under pandemien, som vi endelig kan sette en strek over.

- Det så mørkt ut en periode, men folk var utrolig flinke til å støtte opp om lokal handel. Noe som har gjort at vi har kommet styrket ut av situasjonen.

Bursdag

Selv om det er senteret selv som skal feires til helgen, viser bildet i denne artikkelen at AMFI Ålgård har det du skulle trenge når det er din tur til å feire. Festmaten får du hos Sushi Way, pynten finner du hos Princess og stylingen tar Frisørstuå seg av.

- Vi jobber for å gi våre kunder et mangfoldig utvalg. Vi har derfor en offensiv tankegang og ser hele veien etter forbedringer, sier Larsen Skjæveland.

Det har også skjedd mye utenfor senterets vegger de siste årene. Sentrum på Ålgård begynner virkelig å ta form. Torget og Bystranda er en favoritt hos Larsen Skjæveland.

- Det har blitt et utrolig flott og samlende sentrum, og vi merker hvor mye mer folk det er som oppholder seg her. Særlig på finværsdager, sier hun.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 18:00
Åpent i dag 10:00 - 18:00
Åpent i dag 14:00 - 20:00