Slik dekker du høstens vakreste bord

Tildekket bord til høsten
Høsten byr på vakre farger, så hvorfor ikke dekorere med det?
Tildekket bord til høsten
Inviter til høstfest og dekorer bordet med naturen helt gratis.

Samle familie og venner rundt et bord pyntet i sesongens fineste farger. Sett stemningen med levende lys og vakkert høstløv.

Gradestokken kryper nedover og vi trekker inn i husets lune varme. Det er tid for å kose seg rundt peisen, bordet eller i sofaen. Høsten byr på vakre farger, som oker, gult, oransje og brunt og det gjenspeiler seg i interiørtrendene. Vi vil pynte med brente toner og ta inn høstløv og grener som pynt.

Høsten er sesong for mange av de beste råvarene vi har i dette landet, og hva er vel bedre enn å invitere familie og venner til en deilig middag. Lammestek, fårikål, høstgryte, maten kan nesten lage seg selv, mens dere kan ta en liten tur i frisk luft. Så er det bare å jobbe opp appetitten og glede seg til en bedre middag.

Lyst til å lage fårikål? Da finner du en god oppskrift her.

Bord dekk deg

Det er gøy å gjøre en innsats for å dekke et vakkert bord og det kan være med på å sette en god stemning. Bordet kan du dekke på forhånd og det beste av alt, pynten kan du plukke utendørs helt gratis. Høstens tradisjonelle farger er beige, brunt, gult og oransje, og det er farger som passer godt sammen.

Velg gjerne naturmaterialer, som lin, bomull, tre og keramikk, det gir en ekstra varme til bordet. Start med en linduk i en lys beigetone, det er lerretet som skal dekoreres. Lin kan gjerne være litt «krøllete», det er bare vakkert og lekent. Sort eller mørkegrått dekketøy tilfører bordet en dybde og bestikk i gullfarge sørger for varme toner på bordet.

Fyll på med glass, en stilig detalj kan være farget vannglass sammen med tradisjonelle vinglass. Linservietter er klassisk og gir en følelse av eksklusivitet, velger du en lys farge på de passer det godt til dekketøy i mørke farger. Serviettringer i gull er dekorativt, men har du ikke det, kan du binde de sammen med en hyssing eller hamptråd.

Tips!

Velg tøyservietter i en nøytral farge, så har du servietter til flere anledninger og borddekkinger.

Tildekket bord til høsten
Hvorfor ikke strø noen blader utover bordet som pynt?

Vakker høstpynt

Ta en tur ut og plukk med noen grener med høstløv, det gjør seg veldig godt på bordet. Her kan du finne blader med fargesjatteringer fra gult til mørkere rødt, og sammen blir det en vakker høstbukett. Velg gjerne en keramikkvase i bruntone, som står godt til høstløvet. Husk å sette buketten på enden av bordet, så den ikke står i veien for gjestenes siktlinje. Ønsker du mer av høstens grener som pynt, kan du bruke mindre vaser midt på bordet.

Tips!

Strø noen høstblader utover bordet som pynt.

Det blir fort mørkt ute og da er det ekstra koselig med levende lys. Telysholdere i oker eller oransjetoner gir en fin varme og stearinlys i samme fargepalett sørger for en helhet. Dempet belysning og tente lys på bordet sørger for å sette stemningen, så da er det bare å servere middag og la praten gå.